naar de inhoud

Over Drechterland

Drechterland is een gemeente in de regio Westfriesland in Noord-Holland. De gemeente grenst in het westen aan de gemeente Hoorn, in het noorden aan de gemeente Medemblik, in het oosten aan de gemeente Stede Broec en in het zuiden aan het Markermeer. De naam van de gemeente vindt zijn oorsprong in het historische ambacht Drechterland.

Elk dorp in Drechterland heeft zijn eigen cultuur en monumenten, zoals de stofmolen in Wijdenes en de Beatlesmonument in Oosterblokker. Langs de dijk nodigt Drechterland uit tot prachtige wandel-, vaar- en fietsroutes door het landschap, vooral wanneer de bloemenvelden in volle bloei staan.

Kom langs en ontdek zelf wat Drechterland bijzonder maakt!

Ontdek de westfriese omringdijk
Ronde van Westfriese Omringdijk

Historische en culturele bezienswaardigheden

In Drechterland gaan geschiedenis en cultuur hand in hand, en is de lokale identiteit diep verankerd in Westfriese folklore. Verken enkele van de meest opmerkelijke historische en culturele locaties:

Molens in Drechterland

Drechterland is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland, bekend om zijn rijke geschiedenis met molens. De gemeente telt vier bekende molens, die elk een belangrijk onderdeel vormen van het lokale erfgoed:

- De Grote Molen (Schellinkhout)
- Johan (Schellinkhout)
- De Krijgsman (Oosterblokker)
- De Stofmolen (Wijdenes)

Horeca

Ontdek het gevarieerde aanbod aan horecagelegenheden in Drechterland. Van gezellige restaurants en bars tot levendige plekken voor een avondje uit. Hier vind je alles overzichtelijk op een rijtje, zodat je in één oogopslag kunt zien waar je terecht kunt.

Fietsen en wandelen

De Westfriese Omringdijk strekt zich uit over 126 kilometer en vormt een historische dijk die Westfriesland omringt. Het pad is ontstaan door het verbinden van verschillende kortere dijken en voert langs de steden Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik.

Het is een genot om langs de Westfriese Omringdijk te wandelen en te fietsen, waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten en de rijke geschiedenis van de regio kunt ontdekken.

Meer info
Ronde van Westfriese Omringdijk

Een duik nemen

Drechterland biedt de perfecte plekken om verkoeling te vinden tijdens warme dagen. Neem een verfrissende duik in de openluchtbaden Het Streekbad in Hoogkarspel en ’t Hemmerven in Hem, waar je kunt genieten van plezier en ontspanning.

Voor wie liever geniet van zand tussen de tenen, biedt het strandje van Schellinkhout een idyllische locatie aan het Markermeer.

Overnachten

Bij een vakantie of uitstapje in Drechterland hoort natuurlijk een comfortabel bed om in te overnachten. Kies je voor een gezellige vakantiewoning of geniet je liever van het kamperen op een mooie camping?

Ook leuk!

Wil je leren kitesurfen? Dan ben je bij KiteFEEL aan het juiste adres! Dit bedrijf biedt kitesurflessen aan in ondiep water met stabiele aanlandige wind, ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Afhankelijk van de windrichting en windsterkte kiezen ze altijd de beste locatie in Noord-Holland voor jouw les.

Naast kitesurfen kun je bij KiteFEEL ook lessen volgen in windsurfen, wingsurfen, wingfoilen en suppen. Wil je zelf op avontuur? Huur dan een van de sups en geniet van een heerlijke dag op het water.

Meer info