naar de inhoud
alle evenementen

Kunst bij Galerie de Pieper

vrijdag 26 juli 2024

Bij Galerie de Pieper in Opperdoes vind je kunst in glas en keramiek. Onder andere het glaswerk van Marjan Smit. Marjan viert dit jaar haar 40 jarig jubileum als beeldend kunstenaar. De eerste 20 jaar voornamelijk met grafiek de laatste 20 jaar is de nadruk steeds meer op glas komen liggen.

Ze combineert meerdere glastechnieken: het gieten van vloeibaar glas in zandmallen en het werk aan de brander om hele fijne details te kunnen maken, zowel in als op het werk.

Het contrast tussen deze technieken maakt de glasobjecten van Marjan Smit heel erg levendig, fantasievol, sierlijk en verrassend. 

Dit glaswerk wordt gecombineerd met curiosa glaswerk in bonte kleuren.

Keramiek van Onno Theelen.

Onno maakt maakt sculpturen van keramiek. Hij gebruikt humor en verwijzingen naar de natuur om scenario’s te scheppen, een werkstuk is een verhaal. Onno haalt zijn inspiratie uit de barok. 

Gastkunstenaar

6 tot en met 16 juni is gastkunstenaar Ingrid Kruyssen uit Midwoud aanwezig. Ingrid exposeert met schilderijen over vrouwen, bloemen en divers keramiek waarbij handen, één van haar geliefde thema’s is.

Ingrid treedt sinds 1998 ook op als zangeres. Op vaderdag, zondag 16 juni verzorgt zij samen met gitarist Niels de Lang een koffieconcert bij ons in Galerie de Pieper. Heerlijke Easy Listening en ook wat Franse chansons. De galerie is dan speciaal op zondag open van 11:00 tot 16:00 uur. Het concert is gratis te bezoeken. Aanvang 11.30 uur, einde 13.15 uur, met pauze.

Galerie De Pieper, Nieuweweg 38, 1674 PM Opperdoes, telefoon 06 497 417 08.