naar de inhoud
Wandelen in Westfriesland over de westfriese omringdijk

Westfriese Omringdijk

De Westfriese Omringdijk is een 126 km lange dijk, ontstaan door de koppeling van verschillende korte dijken in de regio West-Friesland. De Omringdijk loopt via de steden Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik en opnieuw Enkhuizen. De verschillende onderdelen van de dijk zijn door de provincie Noord-Holland aangewezen als provinciale monumenten. De Westfriese Omringdijk omringt de historische regio West-Friesland.

Ronde van de Westfriese Omringdijk

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk fietsten sportieve en recreatieve deelnemers vanuit vijf opstaplocaties door het fascinerende gebied van het cultuurhistorisch erfgoed.

Bekijk een dijk van een fietstocht
Ronde van Westfriese Omringdijk

Fiets over de Westfriese Omringdijk

Fiets het gehele jaar door mooie fietstochten over de Westfriese Omringdijk. Beleef de lente, zomer, herfst en winter in het prachtige Westfriesland.

Wandel over de Westfriese Omringdijk

De Westfriese Omringdijk is een Streekpad dat om historisch West-Friesland loopt, van Hoorn, langs Alkmaar, Schagen, Medemblik, Enkhuizen en dan terug naar Hoorn. Streekpad Westfriese Omringdijk is opgeknipt in 8 dagwandelingen en in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Bekijk het streekpad
Wandelen in Westfriesland over de westfriese omringdijk

Wandelen over de Westfriese Omringdijk

Zowel over de Westfriesse Omringdijk als binnen de oeroude Omringdijk kun je in Westfriesland prachtig wandelen. Wandel door een landschap met lintdorpen waar kerktorens bovenuit pieken, waar een molen op een dijkje nooit ver weg is en waar stolpboerderijen staan te pronken. Wandel ook over de Westfriese Omringdijk zelf en geniet van het uitzicht over het water en over Westfriesland.

Westfriese plaatsen langs de Westfriese Omringdijk

De Omringdijk loopt via de steden Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen en Medemblik. Onderweg kom je langs het IJsselmeer, Wieringen, het Noord-Hollandskanaal en de Schermer. Bekijk de Westfriese plaatsen.